Perbezaan antara Internet Di Malaysia Dan Singapura


Internet Malaysia VS Singapore
Assalamualaikum n hello evryone.erm.sebenarnya aku nak cite sikit pasal internet di Malaysia dan Internet di Singapura..apa pendapat korang tentang singapore?? kenapa negara yang sekecil itu mampu lebih maju dari Malaysia ??

Okay straight to the point,as you can see.internet yang dikatakan terpantas di Malaysia,Unifi..VIP 20.dengan pakej 20Mbps speed,hypptv.and so on..cube compare dengan Singtel Fibre brodband dorang. $49.90 monthly dengan pakej yang AWESOME !! ..unlimited bandwith..10Gb storage.bla.bla

ok la.pasal unifi neh aku malas nak cite panjang...ramai yg da pakai..dorg tahu la.kejap line cun.kdg tak bape ok..KADANG2..tapi point dia kat sini.HARGA..currency kat Singapore dengan Malaysia tak silap aku 2.5 je kot..jadi kalau home fibre broadband price 50 dollar. convert Malaysia baru RM150..Ini bermaksud rm150 untuk 150MBPS.WAHHH!! tapi tgok la unifi 20 Mbps pon harga RM249..haha..berangan la labu.

Semua ni berkait jugak dengan perkembangan ekonomi semasa..aku faham..tak pe.sebab 4 tahun lepas kalau tak silap aku g singapore beli aiskrim Mcd cone $0.25 sen je..dulu matawang dorg bukan 2.5...dalam 2 kali ganda matwng Malaysia je.Patutnya kalau 25sen sana..kat Msia 50 sen la kan??tapi zaman tu aiskrim mekdi kone hrga Rm1..skrg bape ek ??da lama tak mkn mcd..

P/s : Denga cite skrg ada Internet Provider Baru nak kalahkan UNIFI..nama dia TIME..dia tawarkan 100Mbps..ce google.