Taman Neraka Yang Ngeri Di Thailand (7 Foto)


Di Bangsaen Beach di Chonburi terdapat sebuah taman yang sangat unik. Taman ini dikenali sebagai Taman Neraka. Tujuan ia dibina adalah memberi pendedahan tentang gambaran pembalasan di neraka.

Taman Neraka Yang Ngeri Di Thailand (7 Foto) | Tidak pernah mendengar rasanya satu taman yang dikenali sebagai Taman Neraka. Kebiasaannya kita mendengar ada tamanrama-rama, buaya, ular dan sebagainya. Untuk pengetahuan anda, ini adalah taman yang paling menakutkan yang pernah dilihat. Taman ini terletak di Bangsaen Beach di Chonburi, dimana terdapat sebuah kuil yang dikenali sebagai Wang Saen Suk. Ini bertujuan untuk menunjukkan pengunjung tentang hukuman jika buat dosa. Bayaran masuk ke taman neraka Wang Saen Suk ialah 20 Baht. Jom lihat gambar di bawah ini.
Melayukini.net - Taman neraka ini adalah merupakan kepercayaan oleh mereka di sana. Tetapi mereka juga percaya bahawa orang berbuat baik akan dibalas dengan baik, dan orang yang jahat adalah sebaliknya. Bagi mereka, taman ini memberi pengajaran dan satu bentuk gambaran.
Sumber: Melvister