BEST! KISAH TENTERA MALAYSIA YANG TIDAK MENDENGAR ARAHAN DI SINGAPURA...

Angkatan Tentera Malaysia yang Berani!
Aku  tidak mereka-reka cerita dan aku bukannya pembongkar cerita-cerita tentera Malaysia terutamanya kalau ia melibatkan operasi-operasi tentera Malaysia di luar negara.Aku pun tidak akan nyatakan bila dan dimana....operasi apa dan sebagainya...kerana ia melibatkan Akta Rahsia Rasmi Negara..

Cukup lah aku mengatakan latar belakang kejadian ini adalah sewaktu era 90 an.. Cerita ni diceritakan oleh seorang sahabat kepada ayahku yang juga seorang pesara tentera. ..
Beliau merupakan seorang Lftenen Kolonel Bersara ...pernah dijemput ke Singapura untuk satu pameran ketenteraan dan operasi bersama Joint Operation. Di kala itu, beliau telah membawa 2 orang pegawai dan 6 orang anggota yang keseluruhannya 8 orang ke Singapura, negara yang pernah dipertahankan oleh Rejimen nya....Rejimen Askar Melayu Di Raja yang melihat pembunuhan kejam Leftenen Adnan sewaktu mempertahankan Singapura daripada jatuh ke tangan Jepun.
Sekali lagi aku nak tanya, mana penglibatan ATUK2 DAP and PAP waktu itu?? Mereka lari bersembunyi kecut perut! ! ada yang lari balik naik tongkang !
Setelah selesai LATIHAN tersebut, beliau dan anggotanya ingin pergi bersiar-siar sekitar Singapura. terutamanya di kawasan Arab Streeet dan sebagainya..."biasa lah..pergi negara orang mesti jalan-jalan." Kata Kolonel itu.....
Namun ... Beliau telah diberi amaran oleh PEGAWAI MEMERINTAH kem tersebut supaya JANGAN BERSIAR-SIAR MENGGUNAKAN Baju Celoreng! Kerana apa, mereka taknak ada nya ASKAR MALAYSIA berjalan-jalan sekitar Singapura dengan bebas menggunakan pakaian ketenteraan takut bahawa rakyat nampak seperti Tentera Malaysia 'menawan' Singapura. Terutamanya apabila ada nama seperti 'AHMAD' dan RAMD di dada anggota2 tentera tersebut.
Apa tindakan Leftenen Kolonel tersebut??! Dia dengan berani memberi arahan kepada anggota-anggota mereka untuk pakai FULL DRESS celoreng untuk pergi bersiar2....hahaha....semua askar-askar Melayu dengan selambanya pergi keluar masuk shopping complex di Singapura menggunakan baju celoreng..tapi depa tak bawak senjata lahhhhh....
Natijahnya....Masyarakat Melayu Singapura ada yang datang bersalaman dengan abang2 askar nih.... " di riak muka orang-orang Melayu Singapura terpancar seperti satu harapan supaya Singapura dikembalikan kepada orang-orang Melayu. Mereka bangga bila askar2 yang berjalan di Tanah Melayu Singapura itu adalah askar2 Melayu.! " kata kolonel tersebut sewaktu menceritakan peristiwa tersebut.
Apaa tentera Singapura boleh buat??! dio bley buat tak tau saja...hahaha..berani cakap saja, tak berani buat tindakan.Apaa tentera RAMD boleh buat??! RAMD boleh buat apa saja demi mempertahankan agama , bangsa dan Negara.!
Aku walaupun bukan tentera, aku berbangga dengan kredibiliti Tentera kita yang bersemangat dan terus bersemangatt!Sebab kita ada pengalaman...pengalaman yang sangat luas dalam peperangan...Kita pernah secara langsung berada di dalam medan pentempuran...askar-askar Melayu pernah mempertahankan TANAH MELAYU termasuk Singapura ......
SEBAB ITU.....kita bukan cakap kosong...dan kita bukan nak mendabik dada...tapi kita BERANI melaksanakan TINDAKAN DEMI AGAMA , BANGSA DAN NEGARA! 
Lihat kisah-kisah tentera yang team myhomesoil.blogspot.com  dedahkan.... 

Kisah Ranking Pegawai-pegawai Melayu di Singapurahttp://www.myhomesoil.blogspot.com/2012/04/fakta-kisah-pegawai-tinggi-atasan.html